Ir neišsigąskite žodžio „vegetariškas“ – dėl pupelių, sūrio ir daržovių šis patiekalas toks sotus, kad net nepasigesite mėsos!
Kesadilijos su saldžiosiomis bulvėmis ir avokadais
Reikės:
- 3 tortilijų lakštų
- 2 avokadų
- 1 saldžiosios bulvės
- 1 raudonosios paprikos
- pusės skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
- 150 g konservuotų kukurūzų
- 100 g čederio sūrio su paprikomis
- 1 v. š. prieskonių kesadilijoms
- sviesto kepti
- šviežių petražolių
Kaip gaminti
Saldžiąją bulvę išvirkite ir sutrinkite šakute.
Raudonąją papriką supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje maždaug 7 minutes, kol suminkštės.
Į keptuvę su paprika sudėkite kukurūzus, pupeles, prieskonius, išmaišykite ir leiskite viskam sušilti. Nukelkite nuo ugnies.
Ant tortilijos užtepkite ploną sluoksnį trintos saldžiosios bulvės, trintų avokadų, dėkite keptą papriką su pupelėmis, sluoksnį tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite mažą gabalėlį sviesto ir perkelkite paruoštą tortiliją į keptuvę. Kepkite virš vidutinės ugnies, o kai tortilijos apačia apskrus, sūris išsilydys, perlenkite ją perpus.
Paspauskite mentele ir perkelkite ant pjaustymo lentelės.
Kesadilijas perpjaukite perpus, patiekite karštas.
Kesadilijas galima valgyti vienas arba patiekti su gvakamolės, salsos padažu, jogurtu, grietine ar kokiu nors kitu mėgstamu padažu.