Aš mėgstu konservuoti, man patinka procesas, patinka matyti, kaip daugėja stiklainių rūsyje, o vasaros ir rudens skoniai sugula į stiklainius, kuriais mėgautis galime visus metus.
Iš nurodytos produktų normos išeina penki 0,7 l ir trys 0,5 l talpos stiklainiai.
Iš nurodytos produktų normos išeina penki 0,7 l ir trys 0,5 l talpos stiklainiai.
Užtruksite daugiau nei 1 val.
Burokėlių mišrainė su česnakais
Reikės:
- 0,5 kg svogūnų;
- 200 g česnakų;
- 4 kg virtų burokėlių;
- 1,5 kg pomidorų;
- 0,5 l aliejaus;
- 250 ml acto;
- 200 g cukraus;
- 60 g druskos;
- saujos kmynų;
- žiupsnio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Svogūnus, česnakus nulupame. Supjaustome smulkiais gabalėliais. Pomidorus blanširuojame – užpilame verdančiu vandeniu, palaikome keletą minučių, perliejame šaltu, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Burokėlius galite sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti kubeliais. Man skaniau, kai jie pjaustyti kubeliais, tad taip ir dariau.
Pakaitiname dalį aliejaus. Sudedame smulkintus svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Tada suberiame česnaką, kmynus. Pakepiname, iki kol pasklis aromatas. Tada sudedame burokėlius, pomidorus, druską, cukrų, actą, aliejų. Patroškiname apie 30–45 min.
Mišrainę pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užsukame dangteliais, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.