Bolivinių balandų ir sezoninių daržovių asorti
2 asmenims reikės:
- 100-120 g bolivinių balandų sėklų (kynvos)
- žiupsnelio druskos
Daržovių asorti reikės:
- ½ mėlynojo svogūno
- ~10 vnt. šparaginių pupelių
- 1 morkos
- ½ paprikos
- ½ a. š. juodųjų sezamų
- 2 a.š. lydyto (ghi) sviesto
- druskos, pipirų
- maltos rūkytos saldžios raudonosios parikos
Gaminimo eiga
Nuplauti bolivines balandas šaltu vandeniu ir palaikyti vandenyje ~10 min., kad nebūtų karčios.
Supjaustyti daržoves norimo dydžio gabaliukais ir pakepti apie 15 min. ant lydyto sviesto.
Į daržoves dėti druską, pipirus ir rūkytos saldžios raudonosios paprikos miltelius.
Išvirti bolivines balandas pagal instrukciją, esančią ant pakelio.
Iškeptas daržoves dėti ant išvirtų bolivinių balandų ir patiekti apibarsčius juodaisiais sezamais.
Su skaniausiais linkėjimais – „Good Food Studio“ komanda