Obuolių pyragas su trupinių kepure: receptas, kuriuo verta dalintis

2020 m. rugsėjo 12 d. 17:21
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Obuolių šiemet išties nemažai. O kai yra obuolių, tai ir pyragas prašyte prašosi kepamas.
Daugiau nuotraukų (3)
Šįsyk iškepiau kiek pagerintą obuolių pyragą, su trupinių kepurėle.
Labai jau gardus gavosi tas obuolių pyragas: drėgnas, nesprangus, o ir trupinių kepurė labai tiko.
Tai ir dalinuosi gardaus obuolių pyrago receptu, tikiuosi, kad jis jums patiks.
Obuolių pyragas su trupinių kepure
Reikės:
  • 3-4 obuolių,
  • 4 kiaušinių,
  • 100 g cukraus,
  • 100 g sviesto (tirpinto),
  • 3 v. š. grietinės,
  • 180 g miltų,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.
Trupinių kepurei reikės:
  • 70 g sviesto,
  • 70 g miltų,
  • 70 g miltelinio cukraus (pudros),
  • 2 v. š. kokosų drožlių (nebūtinai).
Kaip gaminti 
Plaktuvu suplakiau kiaušinius su cukrumi, supyliau tirpintą sviestą, įdėjau grietinę ir išmaišiau.
Persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi subėriau į masę. Išmaišiau.
Obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais ir įmaišiau į masę.
Trupiniams skirtus produktus sutryniau pirštais, taip gavosi trupiniai.
Į kepimo formą (24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, supyliau masę su obuoliais ir subėriau ant viršaus trupinius.
Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45 min.
P. S. Turėkite kantrybės ir leiskite pyragui atvėsti – tuomet geriau ir pjaustysis.
obuolių pyragas^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.