Vis dar konservuojančioms šeimininkėms siūlome išbandyti mūsų skaitytojos Oksanos K. marinuotų daržovių receptą. Jis turėtų patikti visiems, kam patinka saldžiarūgštis skonis.
Pagaminti daržovių konservus pagal šį receptą tikrai lengva, paprasta ir greita – tad išbandykite, ir galbūt šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu.
Saldžiarūgštės marinuotos daržovės
Reikės:
- daržovių (kokios patinka – cukinijų, morkų, žiedinių kopūstų, pomidorų, paprikų, agurkų, svogūnų ir pan.);
- „Vegeta Natur“ prieskonių;
- krapų;
- petražolių.
Marinatui reikės:
- 1 l vandens;
- 3 nubrauktų šaukštų druskos;
- 200 g cukraus;
- 200 ml acto;
- 5 šaukštelių garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti
Daržoves supjaustykite, apibarstykite prieskoniais ir uždarame inde gerai sukratykite. Sudėkite daržoves į stiklainius ir užpilkite verdančiu marinatu.
„Skanaus!“ – palinkėjo Oksana.
Šis receptas – konkurso „Lietuviškų gėrybių fiesta“ dalyvis.
Portalas lrytas.lt kviečia skaitytojus dalintis receptais ir laimėti praktiškus bei vertingus „Vegeta NATUR“ prizus!
Trims įdomiausių, daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukusių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius. „Vegeta NATUR“ prieskoniai gaminami tik iš natūralių daržovių bei priekoninių žolelių, juose nėra nepageidaujamų priedų, skonio bei aromato stipriklių.
O visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Receptus su nuotraukomis konkursui „Lietuviškių gėrybių fiesta“ siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 18 d.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Laimėtojus skelbsime rugsėjo 21-ąją.