auGalingas sūrio tortas
Reikės
Pagrindui:
- 10 šviežių datulių be kauliukų
- 140 g migdolų riešutų
- 1 v. š. citrinos sulčių
Kremui:
- 260 g anakardžių
- 4 v.š. klevų sirupo ar medaus
- 2 citrinų sulčių
- 6 lašelių citrinų eterinio aliejaus ar 2 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
- 140 g riebaus kokosų pieno (tik kietosios dalies)
- 2 v. š. kokosų vandens iš skardinės (jo lieka pašalinus kietąją kokosų dalį)
- 6 v. š. tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus
Kaip gaminti
- Anakardžius užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 4-8 valandoms arba per naktį.
- Nuo anakardžių nupilame vandenį ir riešutus nusausiname.
- Kepimo skardą (naudojau 20 cm skermens, bet tinka ir didesnė) išklojame kepimo popieriumi.
- Pagrindui skirtus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki lipnios konsistencijos. Masę sudedame į skardą, tolygiai paskirstome ir prispaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime kremą.
- Kremui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ir sumalame iki vientisos, tirštos konsistencijos.
- Kremą supilame ant pagrindo, paskirstome ir dedame į šaldytuvą 8 valandoms.
- Prieš išimdami tortą iš formos įdedame 15 minučių į šaldiklį. Papuošiame ir iškart tiekiame.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.