Džiovintos obuolių ir aviečių juostelės – skanėstas, tapęs šio rudens atradimu

2020 m. rugsėjo 7 d. 15:44
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Skelbiu šias obuolių ir aviečių juosteles mano šio rudens atradimu. Man pačiai jos tokios skanios.
Daugiau nuotraukų (4)
Vaikams primena guminukus, ir jie su malonumu valgo šiuos naminius ir sveikesnius skanėstus. 
Tiesa, dėl cukraus – jo kiekį reguliuokite pagal obuolių saldumą, gali reikėti daugiau ar mažiau. Recepte parašytas jau nuluptų ir supjaustytų kubeliais obuolių kiekis. 
Skanių rudens atradimų ir jums.
Iš normos išėjo 5 džiovyklės padėklai.
Gamindami užtruksite apie 1 val., juostelės džius maždaug 8 val.
Džiovintos obuolių ir aviečių juostelės
Reikės:
  • 2 kg obuolių;
  • 1 kg aviečių;
  • 300 ml cukraus.
Kaip gaminti
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais  gabalėliais. Suberiame į puodą. Ten pat sudedame avietes, cukrų. Verdame apie 20 min. ant lėtos ugnies, kol viskas pavirs tyre ir dalis skysčio nugaruos. 
Atvėsiname. Džiovyklės padėklus išklojame kepimo popieriumi. Paskleidžiame obuolių ir aviečių tyrę. Džioviname apie 8 val., kol visiškai išdžiūsta. 
Kepimo popierius lengvai nusilupa nuo pravėsusios masės. Tada sukarpome juostelėmis ir susukame į ritinėlius. 
obuoliaiskanėstasguminukai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.