Vaikams primena guminukus, ir jie su malonumu valgo šiuos naminius ir sveikesnius skanėstus.
Tiesa, dėl cukraus – jo kiekį reguliuokite pagal obuolių saldumą, gali reikėti daugiau ar mažiau. Recepte parašytas jau nuluptų ir supjaustytų kubeliais obuolių kiekis.
Skanių rudens atradimų ir jums.
Iš normos išėjo 5 džiovyklės padėklai.
Gamindami užtruksite apie 1 val., juostelės džius maždaug 8 val.
Džiovintos obuolių ir aviečių juostelės
Reikės:
- 2 kg obuolių;
- 1 kg aviečių;
- 300 ml cukraus.
Kaip gaminti
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame į puodą. Ten pat sudedame avietes, cukrų. Verdame apie 20 min. ant lėtos ugnies, kol viskas pavirs tyre ir dalis skysčio nugaruos.
Atvėsiname. Džiovyklės padėklus išklojame kepimo popieriumi. Paskleidžiame obuolių ir aviečių tyrę. Džioviname apie 8 val., kol visiškai išdžiūsta.
Kepimo popierius lengvai nusilupa nuo pravėsusios masės. Tada sukarpome juostelėmis ir susukame į ritinėlius.