Kai mano vyras sužinojo, jog valgysime vegetarišką vakarienę, tyliai užkando šoninės... Ir jam, tikram mėsėdžiui, jie labai patiko!“ – taip savo receptą, atsiųstą konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“, pristatė Jolanta.
Išbandykite ir jūs – sotu, gardu ir paprasta.
Cukinijų ir lešių kotletukai
Reikės:
- ½ pakelio raudonųjų lęšių
- ½ didesnės cukinijos
- 50 g miltų
- 1 raudonojo svogūno
- prieskonių pagal skonį: maltų kalendrų, ciberžolių, druskos, maltų juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Lęšius iš vakaro užmerkite.
Kitą dieną cukinijas nulupkite, sutarkuokite burokine tarka ir gerai išspauskite iš jų vandenį. Išmirkytus lęšius sutrinkite trintuvu.
Jeigu norite gamintą tą pačią dieną, lęšius tiesiog išvirkite ir sumalkite.
Svogūnus smulkiai supjaustykite iš šiek tiek pakepkite alyvuogių aliejuje.
Pakepintus svogūnus, miltus ir prieskonius dėkite į cukinijų ir lęšių masę, gerai išmaišykite.
Formuokite kotletukus ir kepkite įkaintintame alyvuogių aliejuje, kol abi pusės gražiai paruduos.
Patiekite su jogurto ar pomidorų padažu.
Skanaus!
Šis receptas – konkurso „Lietuviškų gėrybių fiesta“ dalyvis.
Portalas lrytas.lt kviečia skaitytojus dalintis receptais ir laimėti praktiškus bei vertingus „Vegeta NATUR“ prizus!
Trims įdomiausių, daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukusių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius. „Vegeta NATUR“ prieskoniai gaminami tik iš natūralių daržovių bei priekoninių žolelių, juose nėra nepageidaujamų priedų, skonio bei aromato stipriklių.
O visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Receptus su nuotraukomis konkursui „Lietuviškių gėrybių fiesta“ siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 18 d.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Laimėtojus skelbsime rugsėjo 21-ąją.