Tačiau šeimininkėms kasmet kyla klausimas: ką daryti su nespėjusiais prinokti pomidorais?
„Skonio“ skaitytoja Agnė D., anksčiau pasiūliusi daugeliui patikusį pomidorų savo sultyse receptą, šįkart dalijasi žalių pomidorų salotų receptu. „Skonis tobulas!“ – tikina ji.
Išbandykite – dalijamės Agnės receptu.
Žalių pomidorų salotos žiemai
Reikės:
- 2,5 kg žalių pomidorų
- 0,5 kg svogūnų
- 4 šaukštų druskos
- 5 šaukštų cukraus
- 1,2 l vandens
- 160 ml 9 proc. acto
- kv. pipirų, pipirų
- kelių lauro lapų
Kaip gaminti
Susmulkiname pomidorus ir svogūnus, užpilame druska ir paliekame parai laiko pastovėti šaldytuve. Druska „ištraukia“ iš pomidorų kartumą.
Po paros nupilame susidariusi skystį ir perplauname viską tekančiu vandeniu.
Dedame į puodą, suberiame cukrų ir prieskonius, supilame actą ir verdame ant vidutinės ugnies apie 5-10 min. nuo užvirimo.
Supilstome į stiklainius, uždengiame pledu. Kai atvėsta, išnešame į rūsį.
Patiekiame prie mėsos patiekalų.
„Skonis tobulas! Man šie pomidorai primena vaikystės skonį, kai mokyklos valgykloje garnyrui būdavo žali pomidorai“, – pridūrė Agnė.