Labai subtilus skonis.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis
Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min. + laikas, kol desertas ilsėsis šaldymo kameroje.
Reikės:
- 300 g maskarponės sūrio;
- 200 ml grietinėlės;
- 200 ml natūralaus jogurto;
- 300 g šilauogių;
- 2 v. š. vandens;
- 1 citrinos;
- 3 v. š. klevų, agavų sirupo arba medaus;
- 30 g pistacijų.
Kaip gaminti
Šilauoges nuplauname. Pusę kiekio suberiame į prikaistuvį. Užpilame vandeniu, pamaigome šakute ir paverdame apie 3 min.
Į dubenį sudedame maskarponę, supilame grietinėlę ir išplakame iki vientisos masės. Į sūrio masę įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sulčių, supilame saldiklį, kurį naudosime, įmaišome jogurtą. Masę dar kartą gerai išmaišome.
Pailgą kepimo formą išklojame maistine plėvele. Supilame trečdalį paruošto kremo, paskirstome ant viršaus virtos šilauogių tyrės, pabarstome šilauogių, vėl pilame kremo. Ir taip pabaigiame sluoksniuoti desertą.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir bent 6 val. dedame į šaldymo kamerą.
Prieš patiekdami itališką desertą bent 5–10 min. palaikome kambario temperatūroje. Pabarstome smulkintomis pistacijomis.