Juos pagaminti prireiks tik trijų ingredientų. Visa kita – tik priedai skoniui paryškinti.
Druska saldumynuose man patinka, nes subalansuoja saldumą, o gera kokybiška vanilė, jeigu jos nepadauginsite, suteikia subtilaus aromato. Be jų tikrai galite apsieiti. Neapsieisite tik be medaus, riešutų sviesto ir pūstų kruopų.
Papildomai galite įmaišyti džiovintų ar liofilizuotų uogų, kokosų drožlių, šokolado gabaliukų, pagardinti cinamonu ar apšlakstyti tirpintu šokoladu.
Pūstų ryžių ir sorų batonėliai
Reikės:
- 3–4 stiklinių pūstų kruopų (dažniausiai naudoju soras ir ryžius)
- pusės stiklinės riešutų sviesto (migdolų)
- pusės stiklinės medaus
- žiupsnelio druskos
- kelių lašų vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Medų sumaišykite su riešutų sviestu. Vos vos pakaitinkite (geriau vandens vonelėje), kad ingredientai atsileistų ir susimaišytų, tik neperkaitinkite, nes pakenksite medui. Įpilkite kelis lašus vanilės ir išmaišykite.
Berkite druską, pūstas kruopas ir sumaišykite.
Dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą, užklokite kitu sviestinio popieriaus lakštu ir gerai paspauskite delnais.
Galima masę formoje apversti ir paspausti iš kitos pusės.
Tada dėkite į šaldytuvą bent valandėlei, o geriau nakčiai.
Supjaustykite ir skanaukite.