Šįsyk varškės sūrį gaminau iš pieno ir natūralaus jogurto.
Taip taip, tik du ingredientai, ir galėsite mėgautis naminiu varškės sūriu!
O kaip man skanu riekelė varškės sūrio su medumi arba šviežiomis trintomis uogomis... Tiesiog puiku. O varškė – švelnios tekstūros, nesprangi, žodžiu, tikrai geras receptas.
Naminis varškės sūris
Reikės:
- 1 l pieno,
- 300 g natūralaus jogurto,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Pieną supylusi į puodą užstačiau virti.
Į verdantį pieną supyliau jogurtą.
Iškart matyti, kaip susidaro ir atsiskiria varškės kruopelytės.
Pavirus apie minutę masę supyliau į sietelį (jį papildomai išklojau keliais marlės sluoksniais) ir palikau nuvarvėti apie 1-1,5 val.
Varškę pagardinau žiupsneliu druskos ir išmaišiau (galite dėti ir kitų prieskonių, kmynų ar džiovintų vaisių ir pan.).
Varškę sudėjau į sūrmaišį ir paslėgusi šaldytuve laikiau pernakt.
Skanaus!