Pomidorai po patalais: lengvai paruošiamas užkandis nuo stalo dingsta tarsi vėjas

2020 m. rugpjūčio 27 d. 10:58
Lrytas.lt
Receptas
„Pomidorai po patalais jau kelerius metus yra tarp mūsų šeimos šventinio stalo topų – paruošti šį užkandį labai lengva, atrodo puošniai, o skonis sužavi visus – šie pomidorai nuo stalo dingsta tarsi vėjas. Čia buvo – čia nėra“, – taip savo receptą pristatė vilnietė Regina B.
Daugiau nuotraukų (5)
Pasak jos, ruošiant šį užkandį svarbu naudoti kietesnius, mažiau sultingus pomidorus. O pagamintą iškart nešti ant stalo.
Užkandžiui, Reginos teigimu, galima naudoti bet kokį fermentinį sūrį, tačiau jai pačiai labiausiai patiko rūkytas.
Pomidorai po patalais
Reikės: 
  • 4–5 kietesnių pomidorų; 
  • 150 g fermentinio arba rūkyto sūrio; 
  • 2 kiaušinių; 
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • 2 v. š. majonezo;
  • druskos ir juodųjų pipirų.
Kaip gaminti 
Kiaušinius išvirkite, sutarkuokite burokine tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį, sumaišykite su majonezu, sutraiškytais česnakais, druska, juodaisiais pipirais. Galite įberti mėgstamų prieskonių.
Pomidorus supjaustykite skersai riekelėmis. Apibarstykite druska, pipirais. 
Ant riekelių dėkite sūrio ir kiaušinių masės, apibarstykite juodaisiais pipirais, papuoškite ir patiekite. „Skanaus!“ – palinkėjo Regina.
 
užkandėlėpomidoraireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.