Pasak jos, ruošiant šį užkandį svarbu naudoti kietesnius, mažiau sultingus pomidorus. O pagamintą iškart nešti ant stalo.
Užkandžiui, Reginos teigimu, galima naudoti bet kokį fermentinį sūrį, tačiau jai pačiai labiausiai patiko rūkytas.
Pomidorai po patalais
Reikės:
- 4–5 kietesnių pomidorų;
- 150 g fermentinio arba rūkyto sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 2-3 česnako skiltelių;
- 2 v. š. majonezo;
- druskos ir juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Kiaušinius išvirkite, sutarkuokite burokine tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį, sumaišykite su majonezu, sutraiškytais česnakais, druska, juodaisiais pipirais. Galite įberti mėgstamų prieskonių.
Pomidorus supjaustykite skersai riekelėmis. Apibarstykite druska, pipirais.
Ant riekelių dėkite sūrio ir kiaušinių masės, apibarstykite juodaisiais pipirais, papuoškite ir patiekite. „Skanaus!“ – palinkėjo Regina.