Jeigu nežinote ir sukate galvą, kaip pomidorus paruošti žiemai, pasiūlymu dalijasi mūsų skaitytoja Agnė D. Štai kokį receptą ji atsiuntė konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“.
Taip paruoštus pomidorus vėliau galėsite naudoti įvairiausiems patiekalams ruošti ar garnyrui.
Pomidorai savo sultyse
Pomidorus nublanširuoju, nulupu ir supjaustau į 4 dalis.
Viską metu į puodą. 5 kg pomidorų beriu 2-3 valgomuosius šaukštus druskos, 5-6 šaukštus cukraus, keletą kvepiančiųjų pipirų, keletą lauro lapelių, paverdu viską 5 minutes nuo užvirimo ir supilstau į švarius stiklainius!
Kai atvėsta, išnešu į rūsį. Skanaus!
Beje, cukraus galima ir nedėti – pomidorai laikosi puikiai.