Vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų – pyragas su šviežiomis daržovėmis. Lengvas ir labai gardus.
Pyragas labai skanus ir atvėsęs, tačiau dažniausiai jo nebelieka – sušveičiame iki paskutinio trupinėlio, nes jį noriai valgo net vaikai“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Irina.
Dalijamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“.
Pyragas su daržovėmis
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 120 g šalto sviesto
- 250 g miltų
- 1 kiaušinio trynio
- 3 v. š. pieno
- druskos
Įdarui:
- nedidelės brokolio galvos
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 v. š. sviesto
- 3 kiaušinių
- 250 ml grietinėlės
- 100 g pelėsinio sūrio
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Tešlai sutarkuokite sviestą burokine tarka, sumaišykite su miltais ir druska ir trinkite rankomis, kol gausite trupinius. Supilkite pieną, dėkite trynį ir užminkykite tešlą. Ji neturi lipti prie rankų. Suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Pyrago formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo formos dugną ir kraštus. Subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.
Įdarui brokolius suskirstykite žiedynais, suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 2-3 minutes, nukoškite. Brokoliai turi likti traškūs.
Keptuvėje svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite kubeliais pjaustytą morką, patroškinkite, kol suminkštės.
Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, pipirais.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pyrago pagrindą uždenkite folija ar kepimo popieriumi, užberkite džiovintų žirnių ar pupelių (kad pagrindas neiškiltų) ir dėkite kepti. Po 15 minučių ištraukite pagrindą, nuimkite balastą.
Ant pagrindo paskirstykite svogūnus ir morkas, apibarstykite pelėsiniu sūriu, sudėkite brokolius.
Viską apliekite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu ir kepkite apie 40 minučių.
„Skanaus!“ – palinkėjo Irina.