Tad ieškantiems paprastumo, ketogeninei dietai tinkančių receptų ar norintiems išbandyti kokosų miltus siūlau išmėginti šį kepinį. Jeigu įdėsite daugiau saldumo ir cinamono, išeis kokosinis cinamoninis pyragas.
Receptą radau internete, tik jame buvo daugybė visokių produktų ir nereikalingų komplikacijų, todėl po kelių eksperimentų viską supaprastinau ir gavau netgi labai gerą rezultatą.
Šią duoną laikau šaldytuve, išimu valandėlę prieš valgymą arba riekeles pasišildau orkaitėje. Nebūtina, bet paviršių galima apibarstyti sezamais, rupia druska ar panašiai.
Kokosų duona
Reikės:
- 6 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 80 ml kokosų aliejaus (tirpinto)
- 80 ml kokosų pieno (tiks bet koks skystis, pavyzdžiui, vanduo, migdolų pienas)
- 80 g kokosų miltų
- 80 g maltų linų sėmenų
- 1 a. š. kokio nors saldiklio
- 1 a. š. su kaupu kepimo miltelių
- 1/2 a. š. druskos
Kaip gaminti
Dubenyje iki vientisos masės išmaišykite drėgnus ingredientus – kiaušinius, aliejų, pieną ar vandenį.
Sumaišykite sausus ingredientus ir įmaišykite į kiaušinių masę.
Dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą duonos formelę.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 40–45 minutes (ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku).
Palikite dar 20 minučių pailsėti atviroje orkaitėje.
Išimkite iš formos, leiskite visiškai atvėsti, o tada skanaukite.