Marinuotos daržovės: receptas, kuris praverčia kiekvieną sezoną

2020 m. rugpjūčio 24 d. 15:21
Lrytas.lt
Receptas
„Marinuoju daržoves kiekvieną rudenį – žiemą atsidarius stiklainį tai primena vasarą“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Vijorika Z. 
Daugiau nuotraukų (7)
Savo ne kartą išbandytą ir pasiteisinusį receptą ji pasiūlė konkursui „Lietuviškių gėrybių fiesta“.
Dalijamės Vijorikos receptu.
Marinuotos daržovės
Reikės: 
  • įvairių daržovių – cukinijų, morkų, pomidorų, agurkų, saldžiųjų paprikų ir kitų.
Marinatui reikės (proporcijos nurodytos 1 litrui vandens):
  • 1 l vandens;
  • po 1 v. š. druskos ir cukraus, 
  • 5-6 v. š. acto,
  • pipirų – kvepiančiųjų ir karčiųjų,
  • lauro lapelio,
  • česnakų, 
  • petražolių, 
  • svogūno griežinėlių.
Kaip gaminti 
Morkas sutarkuokite, kitas daržoves supjaustykite. Sudėkite į stiklainius, užpilkite paruoštu karštu marinatu ir sterilizuokite stiklainius (1 l – 15 min.).
„Skanaus!“ – palinkėjo recepto autorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.