Savo ne kartą išbandytą ir pasiteisinusį receptą ji pasiūlė konkursui „Lietuviškių gėrybių fiesta“.
Dalijamės Vijorikos receptu.
Marinuotos daržovės
Reikės:
- įvairių daržovių – cukinijų, morkų, pomidorų, agurkų, saldžiųjų paprikų ir kitų.
Marinatui reikės (proporcijos nurodytos 1 litrui vandens):
- 1 l vandens;
- po 1 v. š. druskos ir cukraus,
- 5-6 v. š. acto,
- pipirų – kvepiančiųjų ir karčiųjų,
- lauro lapelio,
- česnakų,
- petražolių,
- svogūno griežinėlių.
Kaip gaminti
Morkas sutarkuokite, kitas daržoves supjaustykite. Sudėkite į stiklainius, užpilkite paruoštu karštu marinatu ir sterilizuokite stiklainius (1 l – 15 min.).
„Skanaus!“ – palinkėjo recepto autorė.