Blyneliai gavosi labai skanūs – juk jie ir negali būti neskanūs.
Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada, renkuosi greitesnį variantą – gaminau iš grūstų bulvių. Beje, ir vištienos įdarui turėjau virtos, tad ilgau neužtrukau, ir blynai garavo ant stalo.
„Žemaičių“ blynai
Reikės:
- 12 vnt. bulvių (vidutinio dydžio),
- 1 kiaušinio (L dydžio),
- 4 v.š. krakmolo (su kaupu).
Įdarui:
- virtos vištienos (gali būti ir malta mėsa, tik ją reikės pakepinti),
- svogūno,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- lydyto sviesto (kepti).
Kaip gaminti
Įdarui virtą vištieną sumaliau, sumaišiau su kepintais svogūnais ir pagardinau prieskoniais.
Bulves išviriau su druska ir sugrūdau.
Į atvėsintą bulvių košę įmušiau kiaušinį, subėriau krakmolą ir išmaišiau.
Iš bulvių masės formavau paplotėlį, dėjau įdaro ir sulipdžiau blynelį (kad bulvių masė neliptų prie rankų, jas sutepkite aliejumi).
Keptuvėje lydytame svieste iš abiejų pusių apkepiau blynelius.
Blyneliai paruošti. Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu.
Iš recepte nurodyto kiekio gavosi gana dideli 8 „Žemaičių“ blynai.
Skanaus!