Reikalingi produktai:
- 500 g riebesnio jautienos faršo;
- 200 g pievagrybių, tarkuotų burokine tarka;
- 1 kiaušinis;
- 60 g džiūvėsėlių;
- žiupsnelis druskos, juodieji pipirai;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- šoninės juostelės;
- pomidorai;
- salotų lapai;
- Masdamo arba Gaudos sūris;
- bandelės;
- marinuoti pievagrybiai papuošti.
Kaip gaminti
Inde sumaišome faršą, tarkuotus pievagrybius, kiaušinį, džiūvėsėlius. Pagardiname žiupsneliu druskos, juodaisiais pipirais. Gerai išminkome.
Daliname į 8 lygias dalis, lentelės paviršių patepame aliejumi, kad mėsa nepriliptų, formuojame mėsos paplotėlius.
Kepame atviroje kepsninėje 180-200°C temperatūroje 4-6 minutes vieną kartą apverčiant, sudedame sūrį, kepsninės dangtį uždarome 30 sekundžių, kol išsilydys sūris. Ištraukiame, atidedame.
Greit paskrudiname šoninę, bandeles lengvai pašildome. Pasistatome sau patinkantį bokštelį.
Skanaus!