Kuomet karšta, visi su malonumu renkasi gaivų ir neriebų tortą.
Tai tokį tortą aš ir gaminau savo šventei: gaivų, neriebų ir vos su rūgštele, kuriam suteikė mėlynės.
Diena buvo labai karšta, laiko torto gaminimui turėjau visai nedaug, tad šis kreminės varškės ir jogurto tortas su mėlynėmis buvo puikus pasirinkimas.
Manau, kad tokį tortą galima pagaminti ir su kitomis uogomis, bet kadangi mėlynių sezonas, tad rinkausi būtent jas.
O dabar prie recepto.
Tortui naudojau 30 cm. tortinę.
Biskvitui reikės:
- 2 kiaušinių;
- 90 g miltų;
- 90 g cukraus;
- 2 v. š aliejaus;
- 0,5 a.š kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Kremui reikės:
- 1 kg kreminės varškės;
- 370 ml mėlynių jogurto;
- 300 g mėlynių tyrės (naudojau šviežiai trintas mėlynes su cukrumi)
- 30 gr. želatinos + 12 v. š. vandens (brinkinimui)
Gaminimo eiga:
Kepame biskvitą.
Kiaušinius plakikliu labai gerai išplakiau su cukrumi iki masė pabalo ir patrigubėjo.
Į masę įpyliau aliejų, išmaišiau ir įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais.
Į kepimo formą nusegamais šonais, patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku).
Biskvitą palikau atvėsti.
Ruošiame kremą.
Želatiną išbrinkinau vandenyje (12 v. š.) ir palikau išbrinkti 10–15 min. Vėliau želatiną pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo.
Į varškės kremą įmaišiau jogurtą, trintas mėlynes su cukrumi ir atvėsintą želatiną. Išmaišiau.
Torto surinkimas.
Ant biskvito (galite biskvitą sulaistyti, bet aš to nedariau) supyliau varškės / jogurto kremą su uogomis ir palikau stingti šaldytuve.
Beliko tortą papuošti kiekvienam pagal skonį.
Aš puošiau šviežiomis uogomis ir tirpintu baltu šokoladu.
P. S. Kad varškės / jogurto kremo kraštai būtų lygūs, aš tortinės kraštus apjuosiau acetatine juosta.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“