Esame pripratę prie arbūzo ir fetos sūrio derinio, bet aš sau mečiau iššūkį ir vietoj fetos naudojau lietuvišką varškės sūrį. Čia net puikiai tiktų keptas „Zanavykų“ suris.
Kai norisi kažko lengvo, greito ir skanaus, tai puikus užkandis, ypač jei dar ir karšta lauke.
Produktai:
- 500 g besėklio arbūzo;
- 230 g lietuviško varškės sūrio;
- keli baziliko lapeliai;
- kreminio balzaminio acto;
- žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Arbūzą supjaustome nestorais žiedais (mano buvo 3 pirštų storio).
Apvaliu konditeriniu žiedu išspaudžiame arbūzo minkštimą. Dedame į serviravimo lėkštę.
Varškės sūrį perpjauname išilgai per pusę ir išspaudžiame tokio pat dydžio apskritimus. Uždedame ant arbūzo.
Pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais, užpilame balzaminio acto, dedame po baziliko lapelį.
Jei neturite apskritų konditerinių žiedų, galit pjaustyti kubeliais.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“