Trupininis pyragas su uogiene dings nuo stalo nespėjęs ir atvėsti

2020 m. rugpjūčio 9 d. 11:35
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Tokie paprasti, be jokių įmantrybių pyragai mano šeimoje yra mėgstamiausi. Ne išimtis ir šis trupininis pyragas su uogiene. 
Daugiau nuotraukų (5)
Buvo suvalgytas dar šiltas, nespėjo net atvėsti. 
Trupininis pyragas su uogiene
Ruošdami užtruksite apie 1 val.; kepimui naudojau 24 cm skersmens formą, produktams matuoti naudojau 200 ml stiklinę
Reikalingi produktai:
  • 2 kiaušiniai;
  • 0,5 st. cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 4–5 st. miltų;
  • uogienės arba džemo pagal poreikį.
Kaip gaminti 
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Sviestą ištirpiname. Supilame į kiaušinių masę. Įsijojame miltus. Sodą nugesiname actu. Supilame į tešlą. Gerai išminkome. Miltų berkite tiek, kol tešla nelips prie rankų ir taps minkšta, bei elastinga. 
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Dalį tešlos įtarkuojame. Ant viršaus tepame uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuojame likusią  tešlą. 
Dedame kepti 45 min. į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.