Buvo suvalgytas dar šiltas, nespėjo net atvėsti.
Trupininis pyragas su uogiene
Ruošdami užtruksite apie 1 val.; kepimui naudojau 24 cm skersmens formą, produktams matuoti naudojau 200 ml stiklinę
Reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai;
- 0,5 st. cukraus;
- 200 g sviesto;
- 0,5 a. š. sodos;
- 4–5 st. miltų;
- uogienės arba džemo pagal poreikį.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Sviestą ištirpiname. Supilame į kiaušinių masę. Įsijojame miltus. Sodą nugesiname actu. Supilame į tešlą. Gerai išminkome. Miltų berkite tiek, kol tešla nelips prie rankų ir taps minkšta, bei elastinga.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Dalį tešlos įtarkuojame. Ant viršaus tepame uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
Dedame kepti 45 min. į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę.