Porcijos 2.
Užtruksite apie 30 min.
- 500 g baltos žuvies filė (aš naudojau otą);
- 1 a. š. žolelių prieskonių;
- 1 a. š. žuvies prieskonių;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis baltųjų pipirų;
- 4 v. š. džiūvėsėlių;
- 1 kiaušinis;
- 2 v. š. miltų.
Padažui:
- 2 v. š. majonezo;
- 1 a. š. grūdėtų garstyčių;
- 1 v. š. pomidorų padažo;
- žiupsnis druskos;
- 1 skiltelė česnako.
Žuvį supjaustome pailgomis juostelėmis. Pabarstome prieskoniais, druska. Apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėliuose. Sudedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 Celsijaus laipsnių temperatūroje 15–20 min.
Česnaką pasmulkiname, maišome su majonezu, pomidorų padažų, druska, garstyčiomis. Gerai išmaišome. Patiekiame žuvies pirštelius su česnakiniu majonezo padažu.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“