Mėgstu ir tradicinį tiramisu, pabarstytą kakava, bet kai aplink tiek uogų šįkart ruošiu su vyšniomis.
Vyšnia tikrai stipraus skonio uoga ir jos su niekuo nesumaišysi, tiramisui tikrai suteikia daugiau charakterio.
Porcijos 7.
Užtruksite gaminat apie 20 min + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
- 500 g maskarponės sūrio;
- 250 ml grietinėlės;
- 5 v. š. cukraus;
- 150 ml paruoštos stiprios kavos;
- 1 st. vyšnių + 1 v. š. cukraus;
- 250 g sausainių „Damų piršteliai“;
- 30 g juodojo šokolado;
- 7 trešnės, papuošti (nebūtinai).
Iš vyšnių išspaudžiame kauliukus ir apibarstome uogas cukrumi. Maskarponę sumaišom esu cukrumi. Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į maskarponės masę. Pasiruošiame vieną didesnį indą, arba 7 stiklinaites, kur gaminsime desertą.
„Damų pirštelius“ merkiame į vieną kelioms sekundėms į ataušusią kavą ir klojame sluoksniu į indą. Tepame maskarponės kremo. Nuo vyšnių nupilame susidariusį skystį ir sausas vyšnias dėliojame ant sūrio kremo. Ant viršaus vėl dedame kavoje pamirkytus sausainius, Klojame maskarponės sluoksnį.
Desertą dedame bent 4 – 6 val į šaldytuvą, kad skoniai susidraugautų. Šokoladą sutarkuojame. Juo pabarstome tiramisu viršų, puošiame trešnėmis.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“