Sušių tortas
Reikės:
- 3 stiklinių sušių ryžių
- 1/2 stiklinės ryžių acto
- 3 šaukštų cukraus
- 2 šaukštelių druskos
- 3-5 „Nori“ lapų
- žalios ir rūkytos lašišos, konservuoto tuno, kreminio sūrio, pomidorų, agurkų, porų, morkų, avokadų, krevečių, ridikėlių, ikrų, skrudintų sezamų sėklų ir t.t.
Kaip gaminti
Ryžius keletą kartų nuplaukite ir palikite džiūti vienai valandai. Virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Karštus ryžius išverskite ant didelio padėklo ir vėdindami viena ranka kita po truputį pilkite actą (jame ištirpinę cukrų ir druską) ir maišykite, kol baigsis actas, o ryžiai pravės.
Tortinėje paklokite vieną „nori“ lapą, drėgnomis rankomis užklokite sluoksnį ryžių, aptepkite kreminiu sūriu, dėkite tuną, pomidorų griežinėlius, smulkintą porą.
Vėl – ryžiai ir „nori“ lapas. Kitas sluoksnis – ryžiai, žalia lašiša, avokadas, sezamų sėklos ir t. t., kaip tik fantazija leidžia. Agurkas, rūkyta lašiša, morkos, ridikėliai, ikrai, krevetės...
Viską suluoksniavę truputį paslėkite, papuoškite ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.
Pjaustykite aštriu peiliu, valgykite su vasabių pasta, sojų padažu ir marinuotais imbierais. Skanaus!