Ir visai nesvarbu, kad už lango šilta. Man sriuba yra maisto pagrindas. O kai dabar daug skaniausių ir šviežiausių daržovių, sriubą verdu su jomis.
O kad būtų sočiau į draugiją dar pakviečiu ir mėsos kukulių.
Daržovių sriuba su lydytu sūreliu ir mėsos kukuliais
Porcijos – 6, užtruksite apie 1 val.
Reikalingi produktai:
- 3 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- ¼ kopūsto;
- 1 cukinija;
- 1 sauja žaliųjų žirnelių;
- 2 l vandens;
- 2 lauro lapai;
- 500 g maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinis;
- 1 a. š. džiovintų žolelių;
- druskos pagal skonį;
- juodieji pipirai pagal skonį;
- aliejaus kepti pagal poreikį;
- 3 v. š. lydyto sūrelio;
- ryšelis krapų.
Kaip gaminti
Bulves supjaustome kubeliais, kopūstą ruoželiais ir suberiame į puodą. Užpilame vandeniu, įmetame lauro lapus, žiupsnį juodųjų pipirų, druskos ir užkaičiame puodą virti.
Svogūną ir česnaką pasmulkiname (česnako šiek tiek pasiliekame faršui pagardinti), morką supjaustome griežinėliais, cukiniją sutarkuojame.
Keptuvėje pakaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir česnaką. Pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada suberiame morkas ir cukiniją. Pakepiname kelias min., daržoves suverčiame į sriubą.
Kiaulieną pagardiname druska, pipirais, smulkintu česnaku ir žalumynais, įmušame kiaušinį. Masę gerai išmaišome. Formuojame kukuliukus ir sudedame į verdančią sriubą. Ten pat suberiame žirnelius.
Paverdame apie 15–20 min. Įmaišome lydytą sūrelį ir smulkintus krapus. Pakaitiname iki virimo.
Pilstome į dubenėlius ir skanaujame.