Reikės:
- ½ šaukšto aliejaus;
- 1 svogūno;
- ½ poro;
- ½ puodelio šviežių kalendrų;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 šaukštelio kmynų;
- 1 šaukštelio ciberžolių;
- ½ šaukštelio raudonėlių;
- ¼ šaukštelio Kajeno paprikų (nebūtinai);
- 1 skardinės pomidorų gabaliukų;
- 1 puodelio raudonųjų arba žaliųjų lęšių;
- ½ skardinės kokoso pieno;
- ¼ šaukštelio druskos;
- žiupsnelio pipirų.
Kaip gaminti
Pamerkite lęšius į vandenį 20 min.
Smulkiai supjaustykite svogūną, porą, kalendras ir česnaką.
Įkaitinkite aliejų puode ir sudėkite supjaustytus ingredientus, palikite kalendrų papuošimui.
Kepkite ant aukštos ugnies 3-5 min., kol svogūnai taps permatomi.
Sumažinkite ugnį ir sudėkite prieskonius bei pomidorus.
Po kelių minučių įmaišykite nusausintus lęšius ir kokosų pieną bei druską su pipirais.
Padidinkite ugnį iki užvirimo, tada palikite virti 20 min. virš žemos ugnies, kol lęšiai suminkštės.
Sriuba turi būti tiršta, bet galite praskiesti su vandeniu ar daržovių sultiniu.
Paragaukite ir, jei reikia, įdėkite daugiau druskos ar pipirų.
Patiekite sriubą apšlakstę kokosų pienu ir šviežiomis kalendromis.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Dovilei Šeduikytei.