3 būdai, kaip pasigaminti kokosų pieno
1. Mirkomos kokosų drožlės.
1 puodeliui kokosų drožlių – 2-3 puodeliai vandens.
Gaminimas. Keletą valandų pamirkyti kokosų drožles vandenyje. Suplakti maisto plaktuvu. Išpausti per tinklelį ar maišelį.
2 greitas paruošimo būdas, kai pieno reikia „čia ir dabar“. 1 puodeliui kokoso drožlių - 2-3 puodeliai vandens.
Gaminimas. Kokoso drožles užpilti karštu (maždaug 80° C) vandeniu. Suplakti maisto plaktuvu. Išpausti per tinklelį ar maišelį.
3. Tradicinis. Turbūt skaniausias ir tikriausias kokosų pieno gaminimo būdas. Taip kokosų pienas tradiciškai gaminamas Tailande, Karibuose, Jamaikoje ir kituose egzotiškuose kraštuose.
Reikės 1 subrendusio kokoso riešuto (ne jauno, nes jis gamybai netinkamas) ir 2 puodelių vandens.
Gaminimas. Atidaryti riešutą, išpilti kokoso vandenį į maisto plaktuvą. Išimti kokoso minkštimą, nupjauti rudą žievelę. Susmulkinti minkštimą gabalėliais ir kartu su 1 puodeliu vandens suplakti maisto plaktuvu.
Išspausti per maišelį ar sietelį. Pakartoti: išspaustą minkštimą vėl dėti į masto plaktuvą, įpilti 1 puodelį vandens ir suplakti, išspausti.
Pieną šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas. Skaniausias šviežias.
Pagaminus daugiau pieno galima į formeles susišaldyti ledukus. Tuomet visada turėsite su kuo pagardinti verdamą sriubą, troškinį ar kitus patiekalus.
Kelios kokteilių su kokosų pienu idėjos:
1. kokosų pienas + bananas + neskrudinta kakava;
2. kokosų pienas + braškės ar kitos uogos + stevija, medus ar agavų sirupas
3. kokosų pienas + ananaso griežinėliai + bananas + ananasų sultys