2 didelėms porcijoms reikės:
- 150 g bolivinių balandų kruopų (sveriame prieš virimą);
- 2 -3 stiklinių vandens;
- žiupsnio druskos.
Sojų varškės sūriui:
- vienos pakuotės paprasto sojų varškės sūrio (tofu) be jokių priedų (170 g);
- 2 šaukštų migdolų miltų;
- 1/2 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. kuminų;
- 1/2 a. š. česnako miltelių;
- 1/4 a. š. Kajeno paprikų miltelių;
- 2 šaukštų aliejaus (naudojau rapsų)
Saldžiosioms bulvėms:
- 2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių;
- 200 ml kokosų pieno;
- 1/2 a. š. bazilikų miltelių;
- 1/4 a. š. druskos;
- 1/4 a.š. pipirų;
- 1/2 a.š. česnako miltelių;
- 1/2 a.š. ciberžolės miltelių.
Kaip gaminti
- Bolivinių balandų kruopas išverdame. Virimo instrukciją rasite ant pakuotės.
- Sojų varškės sūrį ir saldžiąsias bulves supjaustome kubeliais. Prieš pjaustydami sūrį gerai nusausinkite, kad nebūtų šlapias. Saldžiąsias bulves nulupkite.
- Dubenėlyje sumaišykite miltus su prieskoniais, kurie yra skirti sojų varškės sūriui.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną sūrio gabaliuką apvoliokite miltų mišinyje ir dėkite į keptuvę. Apkepinkite iš visų pusių. Miltų šiek tiek nubyrės, nesijaudinkite!
- Į tą pačią keptuvę, kur kepė sūris, sudėkite smulkintas saldžiąsias bulves, kepkite apie 7 minutes vis pamaišydami. Tuomet supilkite kokosų pieną, keptuvę uždenkite ir leiskite pasitroškinti apie 10-12 minučių ant vidutinės kaitros. Sudėkite prieskonius ir dar patroškinkite 5-7 minutes, kol bulvės suminkštės, jeigu trūksta skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.