Skonis lyg ir balandėlių, bet ne balandėliai, tad nusprendžiau, tegu tai bus kopūstų ir maltos mėsos kepsnys.
Šiuo receptu su manim pasidalino kolegė – ačiū jai už puikų receptą.
Kadangi man labai patiko šis kepsnys, nusprendžiau šiuo receptu pasidalinti ir su jumis.
Kopūstų ir mėsos kepsnys
Reikės:
- kopūsto,
- vištienos šlaunelių ir krūtinėlių filė faršo (tinka ir kita mėsa),
- pomidorų,
- majonezo ir grietinės padažui (tinka ir pomidorų ar kitas padažas pagal jūsų skonį ),
- vištienos prieskonių,
- smulkinto svogūno,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- tarkuoto sūrio (pagal skonį).
Kaip gaminti
Kopūstą supjausčiau griežinėliais, pomidorus – riekelėmis.
Vištienos faršą pagardinau recepte išvardintais prieskoniais ir išmaišiau.
Kopūsto griežinėlį aptepiau padažu, ant viršaus uždėjau paruoštą vištienos faršą ir pomidorus. Pagardinau prieskoninėmis žolelėmis.
Taip paruoštus kepsnius sudėjau į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 30-35 min.
Baigiant kepti užbarsčiau sūrio (aš sūrio barsčiau visai nedaug, bet jūs galite naudoti jo daugiau ar išvis nedėti).
Skanaus!