Saldžiųjų bulvių, lęšių ir čiobrelių troškinys

2020 m. birželio 29 d. 14:56
„Tapk auGalingas“
Receptas
Saldžiųjų bulvių, lęšių ir čiobrelių troškinys – lengvas vasariškas patiekalas vien tik iš augalinių produktų.
Daugiau nuotraukų (1)
4 porcijoms reikės:
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 400 g saldžiųjų bulvių;
  • 250 g išvirtų arba konservuotų lęšių;
  • 80 g špinatų;
  • 1 šaukšto aliejaus kepti;
  • 1/2 skardinės kokosų pieno;
  • 1/2 a.š. ciberžolių;
  • 1/2 a.š. kuminų;
  • 5 šakelių šviežių čiobrelių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 a. š. cinamono;
  • druskos ir pipirų pagal skonį. 
Kaip gaminti 
1. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, bulves supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną, kepkite 2 minutes. Į svogūnus sudėkite bulves bei česnakus ir maišydami kepkite 7-8 minutes.
2. Į apkepusias bulves supilkite kokosų pieną, uždenkite keptuvės dangtį ir ant silpnos ugnies troškinkite 10 minučių. Tuomet sudėkite paruoštus lęšius, špinatus, smulkintus čiobrelius ir kitus prieskonius. Uždenkite dangtį ir dar troškinkite apie 10 minučių kol bulvė suminkštės.
Skanaus! 
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.