4 porcijoms reikės:
- 1 raudonojo svogūno;
- 400 g saldžiųjų bulvių;
- 250 g išvirtų arba konservuotų lęšių;
- 80 g špinatų;
- 1 šaukšto aliejaus kepti;
- 1/2 skardinės kokosų pieno;
- 1/2 a.š. ciberžolių;
- 1/2 a.š. kuminų;
- 5 šakelių šviežių čiobrelių;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 a. š. cinamono;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, bulves supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną, kepkite 2 minutes. Į svogūnus sudėkite bulves bei česnakus ir maišydami kepkite 7-8 minutes.
2. Į apkepusias bulves supilkite kokosų pieną, uždenkite keptuvės dangtį ir ant silpnos ugnies troškinkite 10 minučių. Tuomet sudėkite paruoštus lęšius, špinatus, smulkintus čiobrelius ir kitus prieskonius. Uždenkite dangtį ir dar troškinkite apie 10 minučių kol bulvė suminkštės.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.