Skubu dalintis receptu.
Desertinis varškės sūris su žele
Reikės:
- 2×180 g varškės (9 proc.),
- 250 g natūralaus jogurto (galite naudoti ir grietinę),
- 3-4 v. š. saldaus sutirštinto pieno (saldumą reguliuokite pagal save),
- 2 pakelių skirtingų skonių želės (aš naudojau aviečių ir agrastų),
- 20 g želatinos + 8 v. š. vandens.
Kaip gaminti
Skirtingų skonių želę sustingdžiau (vandens pilkite 250 ml, tuomet deserte ji bus tvirta ).
Želatiną 10-15 minučių brinkinau vandenyje, paskui pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo.
Varškę ir jogurtą sutryniau iki vientisos masės ir įmaišiau sutirštintą pieną.
Į varškės masę įmaišiau tirpintą, kiek atvėsintą želatiną ir gerai išmaišiau.
Sudėjau aviečių, agrastų skonių gabaliukais supjaustytą želę, išmaišiusi supyliau į formą ir pastačiau stingti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia nakčiai.
Viskas. Desertas pagamintas.
Skanaus!