Reikės (1 porcijai):
- 2 saujų mėgstamų salotų
- 1 morkos
- 1/3 nedidelio raudonojo kopūsto
- 1/3 gerai prinokusio mango
- 1/4 raudonosios paprikos
- 1/2 avokado
- saujelės kepintų žemės riešutų
Padažui:
- 1/2 žaliosios citrinos sulčių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštelių agavų sirupo arba medaus
- 2 šaukštelių sojų padažo
- 1/4 šaukštelio imbiero miltelių
- 1/4 šaukštelio česnakų miltelių
- 1/4 šaukštelio kario
Kaip gaminti
Salotas suplėšome, morką sutarkuojame, kopūstą ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis, mangą ir avokadą kubeliais ir viską sumaišome dubenyje.
Į indelį su dangteliu (pvz. mažą stiklainį) sudedame visus ingredientus padažui ir gerai pakratome.
Padažą sumaišome su salotomis, ant viršaus beriame pasmulkintus riešutus.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon..