Lazdelių paviršius būna traškus, o vidus – minkštas ir tąsus.
Halumis puikiai tinka kepti ant grotelių, keptuvėje ar tiesiog orkaitėje. Jis vienas mano mėgstamiausių – keptą jį naudoju įvairiems patiekalams ruošti.
Prieskonius šiam patiekalui rinkausi pagal savo skonį. Jeigu kažkurio iš jų neturite, drąsiai keiskite kitais mėgstamais pagardais.
Druskos nereikia, nes halumis gana sūrus.
Iš gabalėlio sūrio išeina maždaug dvi porcijos, bet jos tikrai labai sočios.
Keptos halumio sūrio lazdelės
Reikės:
- 225 g halumio sūrio;
- 50 g kvietinių miltų;
- 2 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 a. š. raudonėlių;
- 2 a. š. žagrenių;
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Sūrį supjaustykite lazdelėmis, miltus sumaišykite su prieskoniais.
Keptuvėje įkaitinkite tiek aliejaus, kad visiškai padengtų keptuvės dugną.
Sūrį išvoliokite miltų mišinyje ir dėkite kepti keletą minučių, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
Iškepusias lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Aš sūrio lazdeles patiekiau su saldžiarūgščiu padažu, tačiau labai tinka ir paprastas jogurtinis padažas su česnakais, alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir prieskoniais.