Keptos sūrio lazdelės – užkandis, kuriam bus sunku atsispirti

2020 m. birželio 20 d. 11:03
Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė
Receptas
Keptos halumio sūrio lazdelės yra puikus greitai paruošiamas užkandis, tinkantis bet kokia proga. Pagaminsite vos per keletą minučių, o skonio nepamiršite ilgai.
Daugiau nuotraukų (3)
Lazdelių paviršius būna traškus, o vidus – minkštas ir tąsus.
Halumis puikiai tinka kepti ant grotelių, keptuvėje ar tiesiog orkaitėje. Jis vienas mano mėgstamiausių – keptą jį naudoju įvairiems patiekalams ruošti.
Prieskonius šiam patiekalui rinkausi pagal savo skonį. Jeigu kažkurio iš jų neturite, drąsiai keiskite kitais mėgstamais pagardais.
Druskos nereikia, nes halumis gana sūrus.
Iš gabalėlio sūrio išeina maždaug dvi porcijos, bet jos tikrai labai sočios.
Keptos halumio sūrio lazdelės
Reikės:
  • 225 g halumio sūrio;
  • 50 g kvietinių miltų;
  • 2 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 a. š. raudonėlių;
  • 2 a. š. žagrenių;
  • aliejaus kepti.
Kaip gaminti 
Sūrį supjaustykite lazdelėmis, miltus sumaišykite su prieskoniais.
Keptuvėje įkaitinkite tiek aliejaus, kad visiškai padengtų keptuvės dugną.
Sūrį išvoliokite miltų mišinyje ir dėkite kepti keletą minučių, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
Iškepusias lazdeles dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Aš sūrio lazdeles patiekiau su saldžiarūgščiu padažu, tačiau labai tinka ir paprastas jogurtinis padažas su česnakais, alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir prieskoniais.
sūrislazdelėsužkandis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.