Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas
Reikalingi produktai (16-18 cm skersmens formai)
Pagrindui:
- 150 g avižinių sausainių
- 70 g lydyto sviesto
- 1 a. š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
- žiupsnelis druskos
Kreminio sūrio sluoksniui:
- 400 g kreminio sūrio (naudojau 22 proc. riebumo)
- 100 ml riebios grietinėlės
- 150-180 ml sutirštinto pieno (ragauti ir dėti pagal savo skonį)
- 1,5-2 a.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
- 2-3 žaliųjų citrinų sulčių (ragauti maišant ir koreguoti pagal savo skonį)
- 2 a.š. želatinos
Baltojo šokolado sluoksniui:
- 100 g baltojo šokolado
- 40 ml grietinėlės
Kaip gaminti
Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti.
Sausainius sumalti iki trupinių (jeigu sausainiams trūksta saldumo, galima įdėti 1-2 v.š. rudojo cukraus), įberti druskos, dėti tarkuotą žievelę, supilti lydytą sviestą. Gerai išmaišyti. Sausainius dėti į atsegamą torto formą ir gerai suspausti, padarant 1 - 1,5 cm aukščio kraštelius. Dėti į šaldytuvą.
Kreminio sūrio sluoksnis: grietinėlę išplakti iki standumo. Atidėti į šalį. Kreminį sūrį ir sutirštintą pieną gerai išplakti maišytuvu. Sudėti tarkuotą žievelę, supilti sultis. Gerai išmaišyti. Patarčiau nepilti viso sutirštinto pieno ir visų sulčių, o maišant paragauti ir nuspręsti, ar norisi daugiau kurio nors produkto.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti ir maišant plaktuvu supilti į sūrio masę. Mentele atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Viską supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių, kepimo formą keletą kartų lengvai stuktelti į stalą, kad kremas lygiau pasiskirstytų.
Dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
Baltąjį šokoladą susmulkinti, supilti grietinėlę ir kaitinti kol šokoladas ir grietinėlė pilnai susimaišys (kaitinau mikrobangų krosnelėje: 30 s. aukštoje temperatūroje, maždaug tiek pat palikau pastovėti nejudinamą, tuomet gerai išmaišiau. Jeigu šokoladas dar neišsilydęs, pakartoti procesą dar 15-20 s.). Šokolado sluoksnį tolygiai paskirstyti ant pyrago.
Palikti šaldytuve kelioms valandoms. Puošti pagal poreikį.
Valgyti šaltą!
Receptas adaptuotas iš tinklaraščio „My Evil Twin's Kitchen“.