Rabarbarų pyragas su braškėmis – vasara be jo neįsivaizduojama

2020 m. birželio 18 d. 15:43
Lrytas.lt
Receptas
Liko nedaug dienų, kol dar galime mėgautis rabarbarais – po Joninių juos valgyti nerekomenduojama, tad suskubkite išbandyti šį vasarišką receptą.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis rabarbarų pyragas primena tortą, o skaniausias jis gerai atvėsęs, bent per naktį pastovėjęs šaldytuve. 
Braškių galima ir nedėti, bet su jomis – spalvingiau ir puošniau. Patiks visiems Jonams, Janinoms! 
Rabarbarų pyragas su braškėmis
Reikalingi produktai 
Tešlai: 
  • 100 g sviesto;
  • 1 kiaušinio; 
  • 75 g cukraus;
  • 250 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.
Įdarui: 
  • 700-800 kg rabarbarų;
  • 40 g cukraus;
  • 200 g braškių (nebūtinai).
Užpilui:
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g grietinės;
  • 50 g cukraus.
Kaip gaminti 
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite 3 sm gabalėliais, apipilkite cukrumi ir palaikykite 1 valandą.
Užminkykite tešlą iš sviesto, cukraus kiaušinio, miltų ir kepimo miltelių. 
Suvyniokite į plėvelę ir pusvalandžiui palikite šaldytuve. 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 
Tešlą iškočiokite, klokite į 26 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu, suformuokite kraštelius. 
Rabarbarus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Suberkite ant tešlos, taip pat suberkite braškes ir pašaukite pyragą kepti. Kepkite 40 minučių. 
Išplakite užpilui skirtus produktus. Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios supilkite užpilą ant pyrago ir kepkite dar 25 minutes. 
Atvėsusį pyragą palaikykite šaldytuve.
Skanaus!
rabarbarų pyragasreceptasrabarbarai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.