Šis rabarbarų pyragas primena tortą, o skaniausias jis gerai atvėsęs, bent per naktį pastovėjęs šaldytuve.
Braškių galima ir nedėti, bet su jomis – spalvingiau ir puošniau. Patiks visiems Jonams, Janinoms!
Rabarbarų pyragas su braškėmis
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 100 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 75 g cukraus;
- 250 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
- 700-800 kg rabarbarų;
- 40 g cukraus;
- 200 g braškių (nebūtinai).
Užpilui:
- 2 kiaušinių;
- 200 g grietinės;
- 50 g cukraus.
Kaip gaminti
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite 3 sm gabalėliais, apipilkite cukrumi ir palaikykite 1 valandą.
Užminkykite tešlą iš sviesto, cukraus kiaušinio, miltų ir kepimo miltelių.
Suvyniokite į plėvelę ir pusvalandžiui palikite šaldytuve.
Suvyniokite į plėvelę ir pusvalandžiui palikite šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tešlą iškočiokite, klokite į 26 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu, suformuokite kraštelius.
Rabarbarus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Suberkite ant tešlos, taip pat suberkite braškes ir pašaukite pyragą kepti. Kepkite 40 minučių.
Išplakite užpilui skirtus produktus. Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios supilkite užpilą ant pyrago ir kepkite dar 25 minutes.
Atvėsusį pyragą palaikykite šaldytuve.
Skanaus!