Šis vyniotinis gali tapti ne tik jūsų šventinio stalo puošmena, bet ir patiekalas, kurį svečiai dar ilgai prisimins.
Tad pradedame gamybą.
Sultingas vištienos vyniotinis
Reikės:
- 4 vnt. vištienos filė;
- 800 g plonomis juostelėmis supjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
- 4-6 skiltelių česnako;
- ryšelio krapų;
- vištienos prieskonių;
- poros šaukštų garstyčių;
- džiovintų abrikosų ir slyvų.
Kaip gaminti
Patiekalo gamybą pradedame nuo to, kad pasidarome „kilimėlį“ iš šoninės.
Šį procesą daugelis pavadintų laiko gaišinimu, bet man tai savotiška relaksacinė terapija. Pamiršti supantį pasaulį ir tarsi voras pasineri į tinklo pynimą.
Nunėrę „tinklą“ būtinai palikite šonuose tuščios vietos, kad būtų galima suleisti suvyniojus vyniotinį.
Ant šoninės sudėlioję pjaustytą vištienos filė, aptepame ją garstyčiomis. Nepersistenkite tepdami – garstyčios turi tik suvilgyti mėsą.
Tada apibarstome prieskoniais, smulkintais krapais ir česnakais.
Dedame eilėmis abrikosus ir slyvas. Kadangi mes šiuos vaisius labai mėgstame, dedame jų daugiau, jūs galite juos keisti morkų juostelėmis.
Viską sudėlioję susukame vyniotinį ir pašauname kepti į orkaitę 5 val. (temperatūra 100 C).
Jei darysite mažesnius vyniotinius, kepimo laiką galite trumpinti, bet temperatūra turi būti žema, nes tik lėtai kepama vištiena neišsausėja.
Baigiant kepti dešimčiai minučių įjungiame grilio funkciją ir apskrudiname šoninę.
Skanaus.