Nors specialios blynų keptuvės neturiu, bet manau ir be jos galima iškepti kuo puikiausius lietinius. Svarbu, kad keptuvė būtų kuo mažiau svylanti, tada aliejaus reikės naudoti minimaliai.
Kepiau nedidelėje keptuvėje, kurios skersmuo apie 18 cm. Man išėjo apie 11 lietinių. Tešla buvo gana skysta, todėl ją buvo lengva paskleisti keptuvėje. Tą daryti reikėtų nuėmus nuo viryklės.
Įdarą gaminau iš rikotos. Ją sumaišiau su abrikosų jogurtu. Žodžiu, tiek lietiniai, tiek įdaras buvo labai skanūs.
Patiekiau su uogomis, džemu. Į įdarą galima pridėti ir uogų.
Lietiniai blynai
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 20 min. Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 11 blynelių
Reikės:
- 3 kiaušinių (vidutinio dydžio)
- 1 st. neriebaus pieno
- 1/2 st. vandens
- 2 valg. š. cukraus
- 1 st. kvietinių miltų
- 1 valg. š. aliejaus į tešlą
- 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- aliejaus kepti
Rikotos įdarui reikės:
- 250 g rikotos
- 2 valg. š. jogurto
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- medaus ar kito saldiklio pagal skonį
- vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Šluotele gerai išplakti kiaušinius. Supilti, pieną, vandenį, aliejų, suberti cukrų, druską. Viską išmaišyti. Suberti miltus, išmaišyti iki vientisos masės.
Tešlą palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min.
Keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Vienam lietiniui naudojau apie 1/3 stiklinės tešlos.
Kepti iš vienos pusės porą minučių. Tada atsargiai apversti ir dar pakepti apie 30 sekundžių.
Rikotą sumaišyti su jogurtu, citrinos sultimis, medumi, vanile. Vienam lietiniui naudoti apie pusantro šaukšto įdaro.