Šis patiekalas tinka greitiems pietums, kai namuose yra įvairių likučių. Naudojau šaldytas daržoves, kurių turbūt galima rasti kiekvienuose namuose. Daržovės turėtų būti skirtos „wok“ patiekalams – smulkiai supjaustytos. Žinoma, tinka ir šviežios daržovės.
Patiekalas neatsiejamas ir nuo kreminių kiaušinių. Taip pat naudojau anksčiau keptą vištienos krūtinėlę. Vietoje jos galima naudoti daugiau kiaušinių.
Kepti ryžiai su kiaušiniu, daržovėmis ir vištiena
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 12 min. Kiekis – 4 porcijos.
Reikės:
- 450 g šviežių ar šaldytų, smulkiai pjaustytų daržovių (morkos, žirneliai, paprikos, brokoliai ir pan.)
- 3/4 st. ilgagrūdžių ryžių
- 3 kiaušinių
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 4 valg. š. sojų padažo
- 2 skiltelių česnako
- 100 g vištienos (naudojau 1 vištienos krūtinėlę), smulkiai supjaustytos
- 1/2 žaliosios ar paprastos citrinos sulčių
- 2 valg. š. sviesto
- žiupsnelio druskos, pipirų (pagal skonį)
- žiupsnelio aitriosios paprikos (pagal skonį)
- svogūno laiškų, kalendrų, petražolių ar pan.
Gaminimas
Išvirti ryžius.
Tuo metu didelėje keptuvėje virš vidutinės temperatūros įkaitinti sviestą. Suberti visas daržoves. Kepti dažnai pamaišant, kol daržovės suminkštės, bet bus dar traškios. Šaldytas daržoves kepiau apie 8 min.
Išplakti tris kiaušinius. Kaitrą sumažinti iki mažos. Keptuvėje daržoves nustumti į šoną. Laisvame šone įkaitinti sviesto gabaliuką. Supilti kiaušinius. Nuo kraštų su mentele stumti iki vidurio. Šį veiksmą atlikti, kol susidarys kreminė masė (apie 1 min.)
Suberti vištieną, ryžius. Įpilti sojų padažo, aitriosios paprikos, citrinos sulčių, apibarstyti petražolėmis (ar kitomis žolelėmis). Viską gerai išmaišyti.