Nežinau, kodėl, bet ši virtuvė man tokia artima mano vaikystės virtuvei: paprasta, skani, daug prieskoninių žolelių ir žuvies.
Šiandien receptas toks artimas mūsų kotletams, kad nedvejodama sėdau jo aprašyti – gal užsimanysite ir jūs pasigaminti pietums.
Šis padažas puikiai tiks ne tik prie kotletų – jame galima mirkyti bulvių skilteles, dėti jo ant mėsainio, kepsnio, šašlykų.
Reikės:
- 500 g maltos kalakutienos;
- 1 nedidelio raudono svogūno;
- 100 g fetos sūrio;
- 1 šaukštelio raudonėlio;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/2 šaukštelio maltų pipirų;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus.
Padažui:
- 1 stiklinės graikinio jogurto;
- 1 citrinos žievelės;
- 1 citrinos sultys;
- žiupsnelio druskos;
- žiupsnelio maltų pipirų.
Padažui visus ingredientus sumaišome ir padedame į šaldytuvą.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi arba folija, pašlakstome aliejumi.
Į maltą kalakutieną dedame smulkintą svogūną, fetos sūrį, įspaudžiame česnako, beriame prieskonius ir gerai išminkome.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus ir dedame į skardą.
Kepame 180 C. apie 10-15 min., kol kukuliukai iškepa.
Tiekiame su norimu garnyru ir padažu.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“