Puiki idėja pietums: kalakutienos kukuliai su feta

2020 m. birželio 3 d. 11:34
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Graikijos virtuvės receptai mane taip pakerėjo, kad negaliu sustoti gaminusi.
Daugiau nuotraukų (1)
Nežinau, kodėl, bet ši virtuvė man tokia artima mano vaikystės virtuvei: paprasta, skani, daug prieskoninių žolelių ir žuvies.
Šiandien receptas toks artimas mūsų kotletams, kad nedvejodama sėdau jo aprašyti – gal užsimanysite ir jūs pasigaminti pietums.
Šis padažas puikiai tiks ne tik prie kotletų – jame galima mirkyti bulvių skilteles, dėti jo ant mėsainio, kepsnio, šašlykų.
Reikės:
  • 500 g maltos kalakutienos;
  • 1 nedidelio raudono svogūno;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 1 šaukštelio raudonėlio;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/2 šaukštelio maltų pipirų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus.
Padažui:
  • 1 stiklinės graikinio jogurto;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 1 citrinos sultys;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio maltų pipirų.
Padažui visus ingredientus sumaišome ir padedame į šaldytuvą.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi arba folija, pašlakstome aliejumi.
Į maltą kalakutieną dedame smulkintą svogūną, fetos sūrį, įspaudžiame česnako, beriame prieskonius ir gerai išminkome.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus ir dedame į skardą.
Kepame 180 C. apie 10-15 min., kol kukuliukai iškepa.
Tiekiame su norimu garnyru ir padažu.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“
kukuliaiGraikija^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.