Naudojau aliejuje konservuotus saulėje džiovintus pomidorus. Juos nuploviau po tekančiu vandeniu. Taip daryti nebūtina, bet tada jie tampa ne tokie aliejuoti ir riebūs.
Naudojau neriebią grietinėlę. Ją galima keisti augalinės kilmės grietinėle.
Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 12 min. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 porcijas
Reikės:
- 250 g makaronų
- 200 ml neriebios grietinėlės
- 140 g saulėje džiovintų pomidorų (su aliejumi 280 g)
- 70 g mažų špinatų
- 3/4 st. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, „Džiugo“, „Pecorino Romano“ ir pan.)
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- saujos šviežių bazilikų, smulkiai supjaustytų
- alyvuogių aliejaus kepti
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Makaronus išvirti, kad liktų kietoki („al dente“).
Keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Suberti česnaką ir jį pakepinti apie 30 sekundžių. Suberti špinatus. Juos maišant pakepinti apie 1-2 min. ar kol sukris.
Suberti saulėje džiovintus pomidorus, baziliką. Viską išmaišyti.
Suberti nusausintus makaronus. Supilti grietinėlę, sūrį (dalį pasilikti makaronams patiekti). Viską šiek tiek pakaitinti.
Įberti druskos, pipirų. Jeigu makaronai atrodo sausi, galima įpilti šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai.
Patiekti apibarsčius sūriu.