Abu padažai išties fantastiškai dera prie lašišos, tad neretai juos naudoju ir namuose patiekdama žuvį.
Jis tinka tiek su rūkyta, tiek su sūdyta ar kepta lašiša.
Reikės:
- sūdytos lašišos
- šviežių žalumynų (aš naudojau špinatus, taip pat sode skintas garšvas)
Padažui reikės:
- 1 v. š. tepamojo varškės sūrelio (naudojau ožkos pieno)
- 1 v. š. vandens
- 1 v. š. baltų krienų
Patiekti reikės:
- lukštentų kanapių sėklų
- alyvuogių aliejaus
- pipirų, druskos
Lėkštėje išdėliokite žalumynus.
Ant jų sudėkite plonai pjaustytą lašišą.
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir apšlakstykite lašišą.
Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite sėklomis, pipirais, druska.