Lašišos užkandis su krienais: Natalija pasidalijo receptu

2020 m. gegužės 28 d. 11:40
Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė
Receptas
Mintį derinti lašišą su krienais pasigavau studijuodama Jungtinėje Karalystėje. Kaip ir daugelis studentų, gyvenau kukliai, bet kartais leisdavau sau pasilepinti lašiša. Ją perkant būdavo pridėtas pakelis padažo: arba kreminių krienų, arba garstyčių ir medaus.
Daugiau nuotraukų (3)
Abu padažai išties fantastiškai dera prie lašišos, tad neretai juos naudoju ir namuose patiekdama žuvį.
Jis tinka tiek su rūkyta, tiek su sūdyta ar kepta lašiša.
Reikės:
- sūdytos lašišos
- šviežių žalumynų (aš naudojau špinatus, taip pat sode skintas garšvas)
Padažui reikės:
- 1 v. š. tepamojo varškės sūrelio (naudojau ožkos pieno)
- 1 v. š. vandens
- 1 v. š. baltų krienų
Patiekti reikės:
- lukštentų kanapių sėklų
- alyvuogių aliejaus
- pipirų, druskos
Lėkštėje išdėliokite žalumynus.
Ant jų sudėkite plonai pjaustytą lašišą.
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir apšlakstykite lašišą.
Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite sėklomis, pipirais, druska.
lašišakrienai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.