Tai puikus desertas prie kavos ar arbatos puodelio.nManau, kad šiam desertui neatsispirs nei maži, nei dideli.
O svarbiausia, kad naminius varškės sūrelius namuose išties labai lengva pasigaminti.
Jei mėgstate varškės sūrelius, tuomet rekomenduoju pasigaminti juos patiems. Skoniu tikrai nenusivilsite.
Reikės:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo);
- 30 g sviesto;
- 1–2 v. š. cukraus pudros;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 120 g juodojo šokolado;
- 30 g sviesto.
Gaminimo eiga:
Varškę, kambario temperatūros sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sutryniau trintuvu iki vientisos masės (jei norite, į varškės masę galite įdėti 1 v. š. natūralaus jogurto, pagardinti varškę šokolado gabaliukais, aguonomis, želės gabaliukais ir t.t.). Įdaras paruoštas.
Šokoladą su sviestu ištirpinau ir juo sutepiau silikonines formeles. Suteptas formeles pastačiau stingti į šaldytuvą. Sustingus šokoladui formelėse, darsyk sutepiau jas tirpintu šokoladu ir vėl pastačiau kelioms minutėms į šaldytuvą stingti. (Kelissyk šokoladu suteptos formelės bus tvirtesnes, dailesnės ir lengviau išsiims sūreliai).
Į formeles sudėjau paruoštą varškės kremą (tai dariau su konditeriniu maišeliu) ir ant viršaus uždėjau tirpinto šokolado ir vėl grąžinau juos atgal į šaldytuvą sutvirtėti.
Šokoladiniai varškės sūreliai paruošti, jie puikiai išsiima iš formelių.
P. S. man išėjo iš recepte nurodytų produktų skaičiaus 5 sūreliai po 80 gr. Sūrelių formelę galite rinktis kokią tik norite ar turite namuose.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“