Kai pamačiau šį senovinį graikų bulvių receptą nekantravau išbandyti. Ir...? Dabar tikrai taip ruošiu, nes skonis jų tobulai skanus.
Citrinos sulčių originaliame recepte siūloma pilti puse stiklinės, aš tiesą sakant išsigandau ir kiekį pamažinau.
O žinote kokia šių bulvyčių paslaptis?
Perskaitykite receptą.
6 asmenims, apie 60 min.
Reikės:
- 6–7 bulvių;
- 1 stiklinės vištienos sultinio;
- 100 ml aliejaus;
- 1 citrinos sulčių;
- druskos;
- žolelių mišinio.
Sumaišome sultinį, aliejų, citrinos sultis, žalumynus ir druską (jos nepadauginkite, žiūrėkite pagal sultinio sūrumą).
Bulves nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Dedame į kepimo skardą ir užpilame sultiniu.
Užklojame folijos lakštu ir dedame į įkaitintą iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45–55 min.
Kai bulvės pakeps puse laiko, nuimkite folijos lakštą ir leiskite skysčiui išgaruoti.
Skanaus.
Šaltinis: eatingeuropean.com
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“