Ingridientai:
- 200 g sviesto (jei neturite, naudokite margariną)
- 150-200 g cukraus
- 300 g miltų
- 0,5 a.š kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 4-5 lašai vanilės ekstrakto ( nebūtina)
- sezamo sėklos ( nebūtina)
- migdolai
Gaminimas:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, sudedame sviestą ir cukrų, viską gerai sumaišome rankomis, įmušame kiaušinį ir minkome tešlą kol gausis vientisa lipni masė.
Tešla bus truputį limpanti bet neišsigaskite. Pabarstykite miltais stalą ir kočėlą, iškočiokite gana storą apskritimą, jei norite žinoma storesnių sausainukų, formele ar kuo tik turite padarykite sausainius ir atsargiai perkelkite su mentele ar peiliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Berkite ant sausainių sezamo sėklų ir įspauskite migdolo riešutą. Kepkite įkaitintoje 200 c orkaitėje apie 8-10 min. Neperkepkite sausainių, išėmus jie atrodys minkšti, bet po akimirkos sukietės.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Food for Soul“