Sūdyta lašiša: parduotuvėje tokios skanios nenusipirksite

2020 m. gegužės 23 d. 11:24
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Parduotuvėje nusipirkau nedidelį gabaliuką šviežios lašišos filė ir nusprendžiau jos užsisūdyti pati.
Daugiau nuotraukų (2)
Patikėkit – tai buvo geriausias mano sprendimas, nes supratau, pajutau tikrą sūdytos lašišos skonį. 
Puiku, aš tiesiog be žodžių... net nėra ką lyginti su parduotuvėje pirkta sūdyta lašiša. 
Bet tai žino tik tie, kurie lašišą sūdo patys!
Taigi, apibendrindama pasakysiu, kad parduotuvėje sūdytos lašišos tikrai daugiau nepirksiu, o ir jums rekomenduoju pabandyti lašišą sūdyti patiems.
Patikėkite – darbo nedaug, o rezultatas tobulas!
Sūdyta lašiša
Reikės:
  • 300 g lašišos filė,
  • grūstų juodų pipiru,
  • 1 v. š druskos,
  • 1 a. š. cukraus,
  • ryšelio krapų.
Kaip gaminti 
Lašišą nuploviau ir nusausinau.
Pipirus, druską ir cukrų sumaišiau, krapus smulkiai supjausčiau.
Lašišą apibarsčiau prieskoniais, krapais ir susukau į popierių.
Lašišą įdėjau į indą, paslėgiau ir pastačiau į šaldytuvą parai (ne mažiau kaip 24 val.).
Kad lašiša geriau ir tolygiau įsisūdytų, ją reikia apversti.
Skanaus!
sūdyta lašišareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.