Patikėkit – tai buvo geriausias mano sprendimas, nes supratau, pajutau tikrą sūdytos lašišos skonį.
Puiku, aš tiesiog be žodžių... net nėra ką lyginti su parduotuvėje pirkta sūdyta lašiša.
Bet tai žino tik tie, kurie lašišą sūdo patys!
Taigi, apibendrindama pasakysiu, kad parduotuvėje sūdytos lašišos tikrai daugiau nepirksiu, o ir jums rekomenduoju pabandyti lašišą sūdyti patiems.
Patikėkite – darbo nedaug, o rezultatas tobulas!
Sūdyta lašiša
Reikės:
- 300 g lašišos filė,
- grūstų juodų pipiru,
- 1 v. š druskos,
- 1 a. š. cukraus,
- ryšelio krapų.
Kaip gaminti
Lašišą nuploviau ir nusausinau.
Pipirus, druską ir cukrų sumaišiau, krapus smulkiai supjausčiau.
Lašišą apibarsčiau prieskoniais, krapais ir susukau į popierių.
Lašišą įdėjau į indą, paslėgiau ir pastačiau į šaldytuvą parai (ne mažiau kaip 24 val.).
Kad lašiša geriau ir tolygiau įsisūdytų, ją reikia apversti.
Skanaus!