Tortas išties gaunasi gaivus, ne per saldus ir drėgnas. Braškės čia tinka tobulai, bet jei jų neturite, galite naudoti ir kitas šviežias ar konservuotas uogas.
Gal ir jūs susigundysite išsikepti tortuką, kuris nudžiugins visus šeimos narius.
Biskvitinis tortas su braškėmis
Reikės (21 cm skersmens formai):
- 2 kiaušinių,
- 150 g cukraus,
- 170 g miltų,
- 100 ml pieno,
- 60 g aliejaus,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
Kremui:
- 400 g grietinėlės (plakamosios, 35 proc.),
- 250 g kreminės varškės,
- citrinos sulčių.
Biskvitams sulaistyti reikės:
- vandens,
- cukraus,
- citrinos sulčių.
Papildomai reikės:
- braškių.
Kaip gaminti
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi gerai suplakiau plaktuvu. Plakant toliau supyliau pieną, aliejų.
Po truputį į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską atsargiai mentele išmaišiau iki vientisos masės.
Paruoštą biskvitinę masę supyliau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir pašoviau kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepiau 35-40 min. (ar iškepęs biskvitas, patikrinkite mediniu pagaliuku).
Iškepusį biskvitą atvėsinau ir supjausčiau į tris dalis.
Biskvitai būna purūs ir minkšti.
Kremas. Grietinėlę suplakiau iki standžių putų. Plakdama subėriau cukraus pudrą. Galiausiai sumaišiau su kremine varške.
Kelis šaukštus kremo pasilikau torto viršui ir šonams aptepti.
Į likusį kremą atsargiai įmaišiau mažais gabaliukais pjaustytas braškes.
Kremas paruoštas (tiesa, man jo truputį liko).
Sirupui sumaišiau vandenį (apie 180 ml ) su cukrumi ir citrinos sultimis.
Cukraus ir citrinos sulčių kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Torto surinkimas. Biskvitą sulaisčiau sirupu, ant viršaus uždėjau paruošto kremo su braškėmis.
Taip sudėjau visus tris biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.
Ant viršaus uždėjau braškių, kelias vynuoges. Puoškite, kaip jums patinka.
Tortas paruoštas.
Rekomenduoju gaminti iš vakaro, nes produktai tarpusavyje turi „susidraugauti“.
Skanaus!