3 figūrą saugančių pusryčių receptai, kurie neatims daug laiko

2020 m. gegužės 22 d. 08:01
Receptas
Neretai sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kurio nereiktų atsisakyti, tačiau dėl greito gyvenimo tempo ne visi jiems skiriame laiko.
Daugiau nuotraukų (4)
Žinovai dalijasi patarimais ir receptais, kaip sutaupyti laiko ryte ir mėgautis maistingais bei gardžiais pusryčiais.
„Pusryčiai yra pagrindinis dienos patiekalas, suteikiantis pakankamai energijos dienos pradžiai. Jeigu atsisakote pusryčių arba pasirenkate netinkamus maisto produktus, prieš pietus ar net po jų ieškosite ko nors skanaus, jausite energijos trūkumą ir nuovargį.
Pusryčiai yra reikalingi ne tik mūsų sveikatai, bet ir naudingi svorio kontrolei.
Sočiai papusryčiavę, dieną norėsite mažiau užkandžiauti, todėl atsisakyti šio patiekalo dėl papildomų minučių miego nerekomenduojama“, – teigia Brigita Baratinskaitė, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė.
Naminė granola su džiovintais vaisiais ir jogurtu
Reikės:
  • 400 g avižinių dribsnių
  • 200 g migdolų
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 50 g sviesto
  • 50 g medaus
  • mėgstamo jogurto ar pieno
Norėdami ryte sutaupyti laiko, granolą pasiruoškite iš vakaro. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi. 
Kol sviestas tirpsta, pasiruoškite birius produktus – į didelį indą suberkite avižinius dribsnius, smulkintus migdolus bei džiovintas spanguoles. Ištirpinto sviesto ir medaus mišinį užpilkite ant birių produktų, gerai išmaišykite ir gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos.
„Norint paruošti traškią granolą, kepant būtina ją pamaišyti. Geriausiai – bent kelis kartus kas 10 minučių. Orkaitėje kepkite apie 30 minučių arba kol tolygiai apskrus.
Iškeptą ir lengvai apskrudusią granolą ištraukite iš orkaitės, leiskite pilnai atvėsti ir sutrupinus suberkite į sandarų indą. Patiekite su mėgstamu jogurtu ar pienu“, – pataria B.Baratinskaitė.
Žaliasis kokteilis su špinatais ir avokadais
Reikės:
  • 2 saujų špinatų
  • 1 banano
  • 1 prinokusio avokado
  • 120 ml migdolų gėrimo
  • kelių arbatinių šaukštelių ispaninio šalavijo sėklų
  • pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio malto cinamono
„Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.  Norėdami, kad kokteilis būtų kreminės konsistencijos, naudokite šaldytus bananus.
Jeigu kokteilis jums per tirštas – įpilkite šlakelį migdolų pieno arba vandens. Įmaišykite kelis šaukštelius ispaninio šalavijo sėklų, ir kokteilis bus kur kas sotesnis“, – teigia B.Baratinskaitė.
Per naktį brinkinta avižinė košė
Reikės:
  • 60 g avižinių dribsnių
  • valgomojo šaukšto ispaninio šalavijo sėklų
  • 240 ml migdolų pieno
  • žiupsnelio cinamono
  • arbatinio šaukštelio medaus
  • mėgstamų uogų ar vaisių
„Šiuos pusryčius rekomenduojame pasigaminti iš vakaro, nes košei išbrinkti reikia bent trijų valandų. Sandariame inde sumaišykite avižas, ispaninio šalavijo sėklas, cinamoną ir užpilkite migdolų pienu.
Norėdami košei suteikti šiek tiek saldumo, įdėkite šaukštelį medaus arba kito norimo saldiklio, pvz., agavų sirupo. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį.
Ryte košę pagardinkite norimais vaisiais ar uogomis ir mėgaukitės skaniais bei sveikais pusryčiais“, – dalinasi maisto gamybos ekspertė.
pusryčiaireceptai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.