Reikės (išeina 1 didelė skarda):
- 1/2 puodelio grikių miltų;
- 2 šaukštų žirnių miltų;
- po 1/4 puodelio linų sėmenų, moliūgų sėklų, saulėgrąžų, sezamo sėklų, aguonų;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- 1/4 šaukštelio ciberžolės;
- 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos;
- 1/4 šaukštelio česnakų miltelių;
- žiupsnio pipirų;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 puodelio šilto vandens;
- 1 šaukšto maltų linų sėmenų + 3 šaukštų šilto vandens.
Kaip gaminti
Miltus ir sėklas sumaišome dubenyje. Maltus linų sėmenis sumaišome su 3 šaukštais vandens ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti.
Tuomet sausus produktus sumaišome su išbrinkusiais linų sėmenimis, vandeniu ir aliejumi. Gautą masę paliekame pastovėti 5-10 min.
Tešlą dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, daugmaž tolygiai paskirstome, palyginame. Ant viršaus uždedame kepimo popieriaus lakštą ir kočėlu išlyginame maždaug per visą skardos plotą, kad būtų apie 0,5 cm storio.
Nebūtina, bet galima supjaustyti iškočiotą masę norimos formos ir dydžio gabalėliais. Dar galima papildomai ant viršaus pabarstyti druskos.
Kepame 170 laipsnių orkaitėje (režimu su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus) 35-40 min. Iškepusius duoniukus paliekame atvėsti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.