Šios šeimos kulinariniai užrašai įamžinti Nacionaliniame archyve, kuris neseniai atskleidė vieną karalienės Elizabeth II rašytą laišką, rašoma 10daily.com.au. Laiške yra minimas škotiškų blynelių receptas.
Manoma, kad šiuos blynelius jos didenybė kepė 1959-aisiais, kai jai priklausančioje Škotijos Balmoralo pilyje lankėsi buvęs JAV prezidentas Dwightas Eisenhoweris.
Blynai visiems buvo tokie skanūs, kad D.Eisenhowerio žmona paprašė pasidalinti receptu.
Laiške JAV prezidentui Elizabeth II ne tik išvardijo blynelių ingredientus, bet ir davė keletą patarimų.
„Brangusis Prezidente, žiūrėdama į jūsų nuotrauką šios dienos laikraštyje, prisiminiau, kad pažadėjau jums blynelių receptą. Tikiuosi, kad jie jums pavyks.
Iš nurodyto produktų kiekio blynelių užteks 16 žmonių, o norėdama sumažinti kiekį aš dedu mažiau miltų ir pieno, tačiau likusių ingredientų naudoju tiek pat“, – rašė Elizabeth II.
„Be to, tešlą reikėtų gerai išplakti ir iškart kepti blynelius – ji neturėtų stovėti per ilgai“, – patirtimi dalijosi karalienė.
Recepte nurodytą vynakmenio kremą galima pakeisti citrinų sultimis ar baltojo vyno actu šiuo santykiu 1:2.
Tad išbandykite patiekalą, kuris vertas būti ant karalių stalo.
Škotiški blyneliai pagal Elizabeth II receptą
Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite blynelių 16 asmenų
Reikės:
- 400 g miltų;
- 2 a. š. sodos;
- 3 a. š. vynakmenio kremo (vietoje vynakmenio galite naudoti 6 a. š. citrinų sulčių arba baltojo vyno acto);
- 1/4 a. š. druskos;
- 2 kiaušinių;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 350 ml pieno;
- 2 v. š. tirpinto sviesto.
Kaip gaminti
Išplakite kiaušinius, cukrų ir maždaug pusę pieno.
Suberkite miltus, gerai išmaišykite, po truputį supilkite likusį pieną.
Įmaišykite sodą, vynakmenio kremą (citrinų sultis arba baltojo vyno actą), tirpintą sviestą.
Įkaitinkite keptuvę, dėkite krislelį sviesto. Dėkite po didelį šaukštą tešlos, kad blyneliai nesiliestų, ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Patiekite su šviežiais vaisiais, uogiene ar klevų sirupu.